juliahanstrom

Glutenfria piroger

(Såklart tog jag den fulaste med hål i hehe, men det var ju extra mycket fyllning också)

Hej! Testade göra glutenfria piroger till middagen som vi åt med chililax. Blev faktiskt väldigt bra och supergoda var dem! Sen att vi hade lite tomt med sallad as u can see var en annan femma. Piroger är bra just för att man kan variera fyllningen och smaken hur som helst, denna gång gjorde jag en vegetarisk variant. Testa vet jag! Btw imorgon blir det 2015??? Året jag fyller 19?? Say whaat. Ska gå i ide tror jag, xoxo

 

Recept ca 10-12 st:

3 dl havremjöl (havregryn mixat till mjöl)

2 dl bovetemjöl

2 msk fiberhusk

0,5 dl sesamfrön

2 msk smält neutral kokosolja

2 msk kvarg

3 ägg

1 nypa havssalt

Fyllning:

200 g färsk bladspenat

200 g fetaost

1-2 tsk citronsaft

lite färsk mild chilifrukt, hackad

ev. 1 rödlök

peppar, flingsalt

 

- Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla torra ingridienser i en matberedare. Blanda sedan ner ett ägg i taget, kokosolja och kvarg och blanda till en jämn smet. Ställ gärna degen i kylen några minuter så blir den mer lättarbetad sen. Gör fyllningen under tiden genom att steka alla ingridienser i kokosolja, låt svalna efter det. 

Forma degen till 10-12 bollar. Tryck ut eller kavla ut en boll åt gången, ifall du väljer att kavla så gör det mellan två bakplåtspappersbitar så att kaveln inte fastnar i degen. Lägg fyllning på lite mindre än halva pirogen, vik över andra halvan med hjälp av bakplåtspappret den ligger på. När du är färdig med alla så lägger du de på en plåt med bakplåtspapper och penslar de med äggula. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Ät gärna varma, mmm!!

 

30 december

Morot, rödbeta, finbladig salladsmix och quinoa blandat med örtolivolja, halloumi, solrosfrön, bönröra från Voltaire

Har inte så mycket att komma med men gjorde en god lunch idag i alla fall. Kom nyss hem från friskis och tänkte fortsätta med det harry potter-maraton jag började igår. Sen ska jag checka av lite mejl som legat på min att-göra-lista innan jag börjar förbereda inför imorgon. Pusss

 

Två

Två favoriter jag fick i julklapp. Si från giorgio armani är ca den godaste parfymen någonsin och en vegetarisk kokbok med så många fina recept.

Var iväg och tränade imorse efter några dagars uppehåll och herregud vad skönt det var. Nu ligger jag i sängen och läser nittio minuter, en superbra bok som jag verkligen rekommenderar! Tänker läsa ut hela idag och sen kanske jag går ner en snabbis på stan. Ikväll är det planer med micc som gäller, pussar!

En dag i Stockholm

Strosade runt på NK, hittade faktiskt en vinterjacka efter många om och men. Måste verkligen ha en i denna kyla (obs, vintern har tydligen bara börjat enligt tidningarna) så fick bli en grön woolrich. Tydligen passade den bra till mitt rödaktiga hår och gröna ögon enligt expeditien. Hmm får väl hoppas på det då. Hann  även checka årets fina julskyltningar!

Matpaus. Först lunch på Voltaire där jag tog lax med en linssallad, rödrissallad, örtdipp och rostade hasselnötter. Yummm. Sen gick vi in på Joe & the juice för att hämta energi, denna gång i form av juice på morot, äpple och ingefära. Mums den med!

Juldagen

Hade en superrolig gårdagskväll som började med att vi förade hos linnea, sen fick vi skjuts till jay fu där vi åt middag och drack lite drinkar. Så smart eftersom man slapp stå ute i kylan och vänta innan man gick in på salu sen senare på kvällen. Sista halvtimmen spenderades på bj efter en helvetes promenad i 20 minusgrader (typ). Detta vinterland gör mig inte direkt så taggad på nyår heller, mina fötter klarar inte av att vara ute hehe. kisseeees

Christmas

Mitt bidrag till julbordet var denna underbara och ljumma rödbetssallad 

Min kusin var mer än taggad på julklapparna (som det ska vara när man är sju år)

Morfar as santa och anton ville vara nisse / mormors risgrynsgröt

Breaaakii

Julafton var verkligen den bästa någonsin, vi firade den som alltid hos mormor och morfar i enköping men denna gång i deras nya lägenhet så blev lite annorlunda. Som ni kan se på bilderna var det enda vi gjorde att äta, äta, äta isch. Julbord på lunchen, fika framför disney, sen kommer tomten (såklart) och risgrynsgröt till middag (fick inte mandeln detta år :((() följt av karl bertil jonsson och victoria secret fashion show. Älskar denna tradition. Min familj stannade kvar till igår och kom hem ganska sent. Varför kan man inte fira jul ca tio gånger om året? Ultramysigt ju. Men nu står nyår för dörren, wooop.

Kisses

Såhär såg jag ut på julafton, klänningen kommer från zara!

Ischoklad med hallon- ny sats

Mmm hann göra mina ischoklads älsklingar under kvällen. Mums! Älskar att det är en så intensiv chokladsmak i dem. Denna gång hade jag endast i hallon och inga nötter förrutom i chokladen som blev över när formarna var fulla, där slängde jag i hallon, hasselnötter, kokosflingor och torkade mullbär. Ska defintivt tas med till mormor imorgon! Hade såklart inga ischokladformar utan fick springa över till grannen och låna knäckformar hehe. Kanske hinner slänga in ett inlägg imorgon, annars GOD JUK PÅ ER ♥♥ (skriver receptet igen istället för att länka)

 

Recept:

70 g 86 % choklad

1 dl kokosolja (neutra smak)

2-3 tsk agave sirap / honung

2 msk rå kakao

1 nypa havssalt

Hallon, nötter osv.

- Smält kokosoljan tillsammans med chokladen.  Ha i resten av ingridienserna. Rör runt. Lägg det du vill ha i de i formarna. Fyll på med chokladen. Låt stå i frysen i en timme, förvara i kylskåpet lufttätt. 

Do not keep calm

En reminder och två bilder från förra julen. Ahhhh! Kan ni förstå att det är imorgon?? I know I can't. Ingen julkänsla alls men kommer bli så mysigt. Älskar granlukten vi har i hela huset nu hehe. Tränade strax efter åtta imorse för att hinna till min ansiktsbehandling på Skin Care vid tio. Känner mig så fräsch nu efteråt, lite julfräschhet behövs alltid. Atm sitter hanna och jag fastklistrad framför jullbak på tv och försöker få all julkänsla som finns att hitta haha. That's us every year. Ska göra en rödbetssallad att ta med till julbordet imorgon och fick ett sug efter ischoklad så tänker nog ta och fixa det i eftermiddag också! Ikväll -> lackning av paket. xxx

Refuel

En trave bananpannkisar, favorit jordgubbssylten, ett glas drickkvarg i smak jordgubb och granatäpple

22 december

Hejhejhej en liten bild från i lördagskväll får pryda detta inlägg. Bestämde mig nämligen en timme innan jag skulle infinna mig på bj att jag nog faktiskt skulle ut och fixade mig snabbt som attan samt började hetsdricka lite hehe. Vilket inte var så bra. Hade superkul men dagen efter mådde jag inte alls. Låg i sängen halva dagen och i soffan andra halvan. Missade t.o.m att klä granen och då är det illa. Men idag känner jag mig hel igen, varit och tränat nu på förmiddagen samt skickat in mitt sista skolarbete för lovet. Klockan tre kommer saris till mig, för länge sen vi sågs. Hadee,

xxx

Differences table salt - himalayan salt

                            

Blev faktiskt väldigt förvånad över skillnaderna mellan himalayasalt och vanligt bordssalt. Övertalat mamma och nu ska vi börja köpa himalaya istället hehe. Gör det ni med! Tror de flesta kommer vilja när man läser vad som skiljer sig, xx

Linssås med rårispasta, toppat med fetaost och solroskärnor

Använde upp det som fanns kvar av linserna från gårdagens biffar och det fick bli till en pastasås. Mums! Denna gång gjorde jag rårisspaghetti till. Love.

 

Recept 4 portioner:

1 gullök

1 vitlöksklyfta

2 rivna morötter

1 msk olivolja

1-2 tetraförpackningar passerade tomater (beror på hur man vill ha såsen)

1-2 dl linser (beror på hur man vill ha såsen)

oregano efter smak

1 tsk agavesirap / honung

1 grönsaksbuljong

½ tsk örtsalt

vitpeppar efter smak

Topping; fetaost, rostade solroskärnor och ev. oliver

- Skala och hacka lök och vitlök. Grovriv morötterna. Fräs i olivilja i ca 2 minuter. Tillsätt resterande ingridienser. Låt koka ungefär 15 minuter, helst under lock, och servera sedan med valfri spaghetti, fetaost, rostade solroskärnor samt oliver om man vill det. Inspiration från icas buffétidning. 

Använd gärna fullkornsspaghetti eller glutenfri spaghetti istället för vanlig vit, du håller dig mättare längre samt att det blir mer textur i pastan. 

Firande för carro

Hade jättekul hos finaste carro igår, hon hade fixat såå bra med allt och underbar mat. Här är lite bilder från gårdagen! Planen idag är att bara ta det lugnt sen antagligen faller jag för trycket och går ut ikväll. kisses

Julkola med chokladsmak

Dessa hörni.... Nu har ni något att göra denna lördag kan jag säga! Smakar alltså precis likadant som vanliga och hela familjen älskade dem! Mmmmm.

 

Recept chokladkola (jag gjorde hälften av detta recept):

230 ml kokosolja med neutral smak

3 dl kokossocker

1 dl agavesirap

2-4 msk kakaopulver, gärna rå och ekologiskt (smaka av hur mycket ni vill använda)

2 nypor vaniljpulver

1,5 dl kokosmjölk, endast den tjocka delen

1 nypa himalayasalt/havssalt

- Börja med att smälta kokosoljan. Tillsätt sedan kokossocker, agavesirap, kakao, vaniljpulver, salt och kokosmjölk. Blanda och låt puttra under omrörning i ca 25 minuter. När ni tror att det är färdigt så tar ni ett kallt glas vatten och har i en del av smeten, känn om den får rätt konsistens och då är den klar. Häll av smeten på ett bakplåtspapper i en plåt och låt stelna. Skär den i bitar och äääät! Förvara de sedan i bakplåtspapper i kylskåpet.

 

 

Mirror mirror on the wall

Ska åka till carro om en timme där det blir lite plock och drinkar, tror dock inte att jag följer med vidare sen. Har fortfarande smått ont i huvudet och förstår inte varför. Så det får nog bli det imorgon istället. Gjorde lite julkola i chokladsmak nu på eftermiddagen and they taste AMAZING!!!! Precis som mormors brukar smaka. Fast med lite bättre ingridienser såklart. Receptet lägger jag ut imorgon, ha en jättefin kväll babes! 

Linsbiffar med morot och zucchini

Första dagen på lovet började jag med ett benpass på gymmet följt av en god lunch. Älskar vegetariska biffar av alla sorter, galet gott! Bästa dagarna är när de serverar det i skolan. Passade på att gå ner på stan och göra lite små-ärenden i samband med en liten leverans för företaget. Har fått något slags köpbegär nu på senaste tiden, vill shoppa hela tiden vilket inte är bra hehe. Well, you only live once. Ikväll ska jag till carro och fira henne och kanske vidare ut sen, inte riktigt bestämt mig om det än. Nu ska jag sätta på en julfilm och få lite mood inför julafton. pussar

 

Recept linsbiffar (4 portioner):

3 dl kokta linser

1 morot

½ zucchini

1 lök

1 msk torkad timjan (eller andra kryddor)

1 vitlöksklyfta

1 msk maizena (majsstärkelse)

1 ägg

örtsalt och vitpeppar

- Riv zucchini, lök och skalade morötter på den grova sidan. Blanda ner timjan, maizena, lök, morötter och zucchini med linserna. Arbeta in ägget i smeten samt smaka av med örtsalt, vitpeppar och eventuella andra kryddor (ju mer desto godare!). Stek i rikligt med olivolja eller kokosolja. Servera med rårispasta, en klick matyoghurt och spenatblad. 

Jullov

Äntligen jullov gottfolk! Should I cry or should I laugh? Lite så jaaa. Har haft världens huvudvärk hela dagen så nu tänkte jag gå och laga någon god middag för att bota det. Halloumi mmm jaa. Sen, sen får vi se. Lite som resten av det här lovet. kisses!!!!!!!!!!

Special collector's edition

Passade även på att köpa ett nytt bareminerals puder när jag var på gränby. Just nu har de en speciell kampanj där man får puder + borste i en sådan här söt liten burk! Älskar förpackningen till pudret ♥ Är riktigt bra pris så vill ni köpa bareminerals utan att få med allt man får i startpaketet- köp det här!

 

xx

Cupcake night

Det har blev min sysselsättning ikväll! Bakade mina älsklingscupcakes till älskisklassisen till julavsultningen imorgon. Blev superbra tror jag! Annars har jag haft min sista dag med lektioner idag, eller lektioner och lektioner vi har haft lite tävlingar på dem. Sen åkte jag och tränade samt svängde förbi gränby och handlade julklappar. Skönt att få det gjort också. Imorgon får jag mitt sista jullov and I don't know how it feels helt ärligt. Men lov är lov! Skulle dock hellre gå i skolan (utan att plugga) än att ha lov. En vecka till jullafton guys!!!! Incredible. Ska slänga mig in i duschen nu, xoxo

 

Recept cupcakes (30 små):

4 ½ dl vetemjöl

3 dl socker

2 ½ tsk bakpulver

½ tsk salt

150 g smör, minst rumstempererat

2 dl mjölk

2 ägg

4 tsk vanillinsocker

- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Ta sedan ner smöret (värm lite i mikron ifall det är för hårt) och vispa med degkrokar. Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät (nu med vispar). Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vanillinsocker. Vispa i det i mjölbkandningen. Ta upp i muffinsformar, fyll i ca 1/2 till 2/3 av muffinsformen. Grädda mitt i ugnen i ca 14-15 minuter, använder ni större formar kan det behöva 17-23 minuter.  Låt svalna

Frosting:

200 g philadelphia

60 g smör

300 g florsocker

- Blanda alla ingridienser (sila ner florsockret) och vispa sedan till en jämn smet. Häll i en spritser och spritsa de avsvalnade muffinsen!