juliahanstrom

Fredag

Igårkväll insåg jag att jag hade glömt ALLA anteckningar till provet i skolan och det var alldeles försent så kunde inte åka och hämta, typical not me. Tre timmar i sträck fick det bli intensivplugg, var tvungen att skriva om allt och sen gå igenom det så mycket det gick. Provet var imorse och det är så skönt att ha det avklarat, håller tummarna för att det gick bra! Avslutade dagen med idrott som var aerobics och koreograferade även ett själv som man ska hålla nästa vecka. Kul! Tog en sväng på stan efter det. Helt galet trött (no idea why), ska i alla fall sova idag och antagligen se premiären på let's dance. Vem vill missa se benjamin ingrosso och kenza. Not meeee, xoxo

Snacking

Testade Bara Bär i blåbär nu till mellis för första gången, sjukt god! Går att använda som sylt och marmelad också tror jag. Köpte med mig tre små påsar med hälso-granola och gi-müsli från risenta på vägen hem för att testa på tänkte jag. Toppade min grekiska yoghurt med både bara bär blåbär och granolan och det blev supergott. Tips på båda, xoxo

Dagens

/väska malene birger/ sneakers zara/ bomberkofta systers/ t-shirt monki/ gamla jeans/ ray-ban

"Friday chill-out".

xoxo

Repost from september- healthy waffles

Publicerat det här receptet för ganska länge sen men känner att jag måste påminna om det för det är ju så damn good. Själv gör jag de lite titt som tätt här hemma, senaste gången jag gjorde våfflorna var nog på julaftonsmorgonen och den kunde inte ha startat bättre. Nyttiga, goda våfflor helt enkelt! Enda som skiljer sig från vanliga är krispigheten men vem bryr sig om det, mmm. "Heaven".

För 4 stycken behöver man:

2 dl havremjöl (havregryn mixat till mjöl

4 msk mjölk

1 tsk bakpulver

2 ägg

lite salt 

valfritt: 2 tsk sötning om man vill

Blanda ihop allt och värm upp ett våffeljärn. Smörj det sedan med smör/olja (jag kör på kokosolja och det funkar perfekt) så att inte smeten ska fastna i järnet. Häll i lagom mycket, brukar bli nästan precis fyra för mig om jag har för mig rätt. Servera med dina favoriter! Kanske kokosgrädde och sylt? Mjölk är ett måste i alla fall! xoxo

Drink up b*tches

Torsdag och mitt första och enda psykologiprov är över! Tror att det gick riktigt bra så det är skönt. Torsdag betyder även atletlektion och idag var det högintensivträning som stod på schemat. Hard work.Tror jag även klarade en pull-up!! Ikväll hade jag tänkt plugga till sam-provet imorgon, första gången jag börjar plugga till ett prov kvällen före.. Men det ska vara ganska litet och jag brukar lära mig snabbt så det funkar nog! xxx

Beställning woop

Okej screw mobilskal och allt annat jag borde prioritera just nu, den här ska bli min och det redan imorgon. Bestämmer alltid sent på kvällen att jag ska beställa en sak dagen efter och så ångrar jag mig under natten i 90 % av fallen. Nu ska det inte bli så för ni ser ju bara hur underbar denna skapelse är åhhh. Så imorgon blir det hemklick och hoppas på att den är lika fin irl som på bild (<3). xox

Lever på endorfiner

 

xox

Onsdag

Grillad kyckling (love of my life), stekt quinoa, chevré, cosmopolitansallad, spenatblad, avokado, granatäpple, sparris och tahini droppad över. 

Vår lektion på eftermiddagen blev inställd så slutade vid halv ett idag, så himla skönt. Speciellt eftersom jag var tvungen att vara i skolan tidigare imorse (istället för sovmorgon) med elevkåren. Käkat upp lunchen så ska snart röra mig mot gymmet och ryggstyrka, xoxo

Svar på fråga- citronvatten

Hade fått en fråga om ett glas ljummet vatten med citron i är bra och i såna fall varför det är bra. (bild från google)

Som nog de flesta sett så har väldigt många personer/bloggare/andra börjat med att dricka ett glas ljummet vatten med citron i och då särskilt innan frukosten på morgonen. Oftast så börjas det i samband med en detox eftersom att det är väldigt utrensande för tarmarna och rensar kroppen och blodet på gifter. Det underlättar matsmältningen även då. 

Vad ger det mer? Bland annat så..

..ökar det immunförsvaret

..är bra mot högt blodtryck

..mår huden väldigt bra av det och kan ge stora effekter

..balancerar det ph-nivåer

..ger ökad mättnadskänsla

..ökar fettförbränningen

..ger fräsch andedräkt ;)

.. och som jag skrev däruppe så verkar det utrensande.

I samband med exempelvis en 14-dagars detox så kan jag tänka mig att det är väldigt givande och bra. Frågan är om det kan bli nästintill farligt om man hade tänkt dricka den varje morgon under en längre period just eftersom det är så pass utrensande. Kan tänka mig att kroppen kan behöva en paus, så kolla upp det innan (kan bara vara min känsla också). Dock tror jag inte det är bra för tänderna att dricka för mycket!

Jag personligen har en väldigt hög ämnesomsättning så tror inte det skulle vara så bra för mig att börja med det, men vid en detox så skulle jag absolut lägga till det :) 

xoxo

 

Vardagslyx

An ordinary tuesday blev till topp! Efter en lång skoldag med många, långa lektioner och äcklig lunch så åkte jag vidare till friskis för ett magpass. Därefter mötte jag upp cissi på stan för det som egentligen skulle vara middag men som blev till en trerätters. Behövdes må jag säga. Hon är bra hon. Förrätt och varmrätt hamnade på basilico innan vi gick vidare till café linné och fikade. Såg att jag fått en kommentar som jag kan svara på i ett inlägg alldeles strax, xxx 

 

xoxo

17.20

Blev piggare på eftermiddagen så efter att ha varit hemma och laddat upp med energi samt fått lite plugg gjort åkte jag och körde ett pass ändå. Min nya favoritfrilla att träna i är slicktofs med en fläta bak. Så himla skönt! Snart ska jag käka middag innan jag måste röra mig mot stallet, hoppning idag wiho! Det dåliga är att jag precis kommer missa första avsnittet av top model som börjar idag vid halv åtta, får säga till pappa att spela in det istället. Can't miss that. xxx

Quinoa- och chiagröt

Testade att göra en quinoagröt med chiafrön till lunch. Hade färdigkokt quinoa från middagen igår så tog bara det och värmde upp tillsammans med chiafrön, mjölk, vaniljpulver och agavesirap. Toppade med chiafrön, linfrön, quinoapuffar, hallon, pumpafrön, äpple, apelsin och mandelflarn. Över det hade jag öven massa kanel som alltid. Även en smoothie på sidan om. Näringsrik lunch, mums! Snart ska jag ta mig till skolan, xox

Måndag

Kör på min favoritfrukost en trött måndag som denna. Kom knappt upp ur sängen imorse, uschuschusch. Trött i kroppen också så tror jag ska ta och skippa träningen idag och köra på imorgon istället. Det här blir en helvetesvecka med två prov vi knappt gått igenom och ett tal man måste lära in. Ser fram emot när allt är klart om två veckor och då är det prao på Voltaire som gäller! xox

Tillbakablick

Behövde en tillbakablick med en bild som är tagen vid ett lyckligt tillfälle såhär i extrema depptider. Juni förra året och vill bara att detta års juni ska komma så fort som möjligt. Eller nu ljuger jag. Juni år 2015 vill jag mer än gärna vakna upp till imorgon vilket skulle betyda studenten för mig. Ja tack. xx

Sucker for chevré

Middagen blev succé javisst. Älskar chevré. Det är kyckling fylld med chevréost, honung och pinjenötter och till det en chevré-och rosmarinsås samt quinoasallad med spenat, färsk broccoli och sparris. Är ni getost älskare så try it säger jag bara. Imorgon ska jag upp för mitt vanliga träningspass innan jag åker till skolan för min mattelektion. Inte så tuff start med bara en lektion i alla fall. Ändå så är det "crying inside, dying inside" just nu. Åh vad jag HATAR skolan. Hoppas ni känner lite bättre inför det än jag, xoxo

I såsen: ca 150 g chevréost, 2 dl grekisk yoghurt, lite honung efter smak, havssalt, nymald svartpeppar och ca 3/4- 1 tsk rosmarin. Mortla havssalt och torkad rosmarin, värm upp allt i en kastrull tills det löst sig och är lagom varmt. 

Kycklingen: Dela/banka ut/ köp färdigköpta platta, ganska smala kycklingfiléer. Fyll med chevréost, pinjenötter och honung, rulla ihop och fäst med tandpetare. Stek så att de får en stekyta innan man gräddar de i ugnen på 200 g tills kycklingen är klar.

Quinoasallad: Koka upp quinoa som vanligt. Stek färsk broccoli och hackad sparris i olivolja och vitlök (gärna tryffelolja om man har också). Blanda sen ner broccolin, sparrisen och även spenatblad i den färdigkokta quinoan. 

Från http://lillamatderiven.blogspot.se/ med lite ändringar

Sen sist i matväg

1. Gårdagens middag fick bli en enkel wok med kyckling efter det mastiga fikat. På det en jordnötssås av jordnötssmör, kokosmjölk och soja uppkokat. 2. Bakade bröd imorse att käka framför 5 milen. Mycket mys. 3. Äggröra och bacon börjar bli standard att käka som enkel helglunch, så gott. jag gör min äggröra på ägg, mjölk och koksolja. 4. Fika framför hockeymatchen. Åh vad jag älskar bullarna verkligen, idag värmde jag den lite i micron innan och mm. 

Japp, sen sist i matväg får pryda inlägget med bilder. Kommit på att 99 % av alla bilder jag lägger ut är på mat haha. Men till sommaren så känns det lite lättare att variera och antagligen orkar man fixa sig själv lite mer då också. Är bokstavligen aldrig cameraready i ansiktet now a days haha. I alla fall så var jag nyss ute på en promenad, annars har jag pluggat och sett igen lite serier som alla andra söndagar. Ikväll ska jag testa ett nytt recept och laga middag till familjen, tror det blir supergott! Mycket chevré så går inte att misslyckas. Blir det bra kan jag lägga upp det receptet här sen. Efter middagen kanske vi ska gå på bio men det beror på om vi orkar, vill så gärna se american hustle as soon as possible. xoxo

Just nu vill jag ha...

... Moschinos urläckra nya iphoneskal! Efter att ha tappat min mobil ett x antal för många gånger så har en kant lossnat från mitt kenzoskal så känner att det vore bäst att byta ut det, då kommer det här perfekt in i bilden. Tänker ta och beställa det inom kort, blev kär och då finns det inget som kan stoppa mig (tyvärr). Utom om det dyker upp ett ännu snyggare skal så ska kika runt lite imorgon. Snart kommer mitt sällskap för ikväll, xoxo

Dinkel- och dadelbullar

Okej hörni dessa måste ni bara testa! Så himla goda och jättelikt vanliga förrutom att de innehåller bättre ingridienser. Enda negativa var att jag missade att de skulle gräddas i nedre delen av ugnen så gräddade de i mitten vilket gjorde de liiite brända. Så tips till er är att hålla koll och inte glömma det! Fick receptet från http://lillamatderiven.blogspot.se/ men gjorde om lite i det så gå in och kika där om ni vill ha originalet. 

Recept 24 st, jag gjorde halva så det är bara att dela måtten på hälften om ni också vill göra så:

Kanelfyllning:

150 g urkärnade dadlar

0,75 dl vatten

100 g mjukt smör, gärna ekologiskt

3 msk kanel

Om man vill: Strössla lite kokossocker över krämen innan hoprullning

Deg:

2 tsk vaniljpulver

1 msk mald kardemumma

5 dl mjölk, gärna ekologisk

50 g färsk jäst

½ dl kokossocker ( i originalreceptet var det sucanat eller rårörsocker)

½ tsk salt

150 g mjukt smör, gärna ekologiskt

1 ägg, uppvispat

9 dl siktat dinkelmjöl

5 dl vetemjöl special 

Pensling:

1 ägg uppvispat

sesamfrön

 

Gör såhär: Blötlägg dadlarna i vattnet i minst 2 timmar. Blanda vaniljpulver och kardemumma i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölken. Häll därefter i resten av mjölken, salt, socker, uppvispade ägget och smör som du smält och låtit svalna. Tillsätt dinkelmjöl lite i taget och därefter vetemjöl special och arbeta ihop till en smidig men ganska lös deg. Låt jäsa under bakduk i en timme.

Under tiden det jäser, mixa ihop dadlar, vatten. smör och kanel till en jämn fyllning. 

När degen jäst klart så har du upp den på ett mjölat bakbord och dela i två degar ( eftersom jag gjorde halva skippades detta). Knåda lite och kavla ut till en rektangel. Bred kanelfyllningen på rektangeln (hälften om du har en del kvar sen). Vik in långsidorna så att du får tre lager ovanpå varandra. Skär i ca 2 cm breda strimlor. Gör önskad form på bullarna, jag snurrade och gjorde som vanliga. Lägg varje bit i en bullform/på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Värm ugnen till 225 grader. Pensla bitarna med ett uppvispat ägg och toppa med sesamfrön. Grädda i 7-10 minuter i den nedre delen av ugnen tills bullarna har fått en fin gyllenbrun färg. Låt de svalna och NJUT. 

 

 

Afternoon Tea

Lördag babes! Det firade jag med att köra ett svettigt pass imorse på gymmet innan jag käkade lunch och började förbereda inför eftermiddagen. Bjöd nämligen över miccis, elvis och aramis på lite afternoon tea och massa prat hemma hos mig. Försökte mig på dinkel-och-dadel kanelbullar som jag ska ge recept på alldeles strax!! Förrutom bullar så bakade jag scones (receptet jag la ut nyss, delish), la upp lite olika kakor som jag inte gillar själv dock haha, skärde upp frukt, tog små glas med vaniljkesella och hallon och SÅKLART stora koppar te. Gröna tigern från tehörnan är min all time favourite! Ikväll ska jag vara med kellie och amanda, vi får se vad vi hittar på. xoxo