juliahanstrom

Svar på fråga

Skulle du kunna lägga ut receptet på cheesecaken du gjorde för ett tag sen? Jättefin blogg! 

Tack så mycket! HÄR hittar du det receptet, tänk på att dubbla fyllningen och toppingen som jag gjorde på den senaste för en ännu godare cheesecake! 

Hej jag behöver gå ner i vikt och har svårt för att veta vad jag kan äta till frukost. Skulle du konna ge exemper på vilkek sort musli man sla kunna äta? Och med vad; mjälk, kvarg eller yoghurt? Tack mvh elin

Hej! Ja, vad ska jag börja det finns HUR mycket som helst att äta till frukost! Jag tycker det är kul att variera så att man inte tröttnar. Exempel: Bananpannkakor med hallon och kvarg, danskt rågbröd med kalkon och avokado, matig smoothie och en fruktsallad, GRÖT åh min favorit som är toppengott om du hittar en topping du gillar så som frukter, bär, jordnötssmör, kvarg, sockerfri äppelmos osv., hårdbrödmackor + äpple med jordnötssmör, en skål fil eller yoghurt med en bra müsli/flingor/granola och strö gärna lite nötter över för nyttigt fett! 

Det är en smakfråga om vad du ska välja för något att ha i skålen. Dock tror jag inte du håller dig så länge om du väljer att ta bara mjölk och kan leda till småätande under dagen så jag skulle välja något av det andra. Exempelvis fil eller yoghurt spelar ingen roll vilken du väljer, bara du tänker på att dem ska vara naturella. Smaksatta har oftast väldigt mycket socker i sig. Det finns även olika fetthalter och vill du köra på lättprodukter så gör det, vissa påstår dock att de inte får en riktigt mättnadskänsla av sådana. Personligen så vill jag höja proteinhalten och vad jag än väljer av fil eller yoghurt så brukar jag blanda i lite kvarg! Även grekisk yoghurt kan man ha som bas, det är faktiskt mer protein i det än vad (exempelvis) turkisk yoghurt har! Vissa mår inte bra av för mycket animaliska kylprodukter så om man märker att man känner sig lite uppblåst av det så byt ut till soyayoghurt, tänk bara på att välja en sockerfri sort. 

Tips på olika müsli/granola:

1 & 2 ewalie har en glutenfri müslimix och även två olika sorters granolor: "chia" eller "hampa". How awesome? Mitt nästa köp!

3 Risenata har vissa bra sorter, läs på ingridienserna vad den innehåller. 

4, 5 & 6 Renee Voltaire har många olika sorters granolor som bara är sötad med äppeljuice och även bovetecrunch (yum??) med olika smaker

7 & 8 Paulúns har väldigt många sorters müsli, granola och flingor som alla innehåller nyttiga och bra ingridienser. Mitt favoritmärke just nu! 

Hoppas du fick svar på ditt, kram! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas