juliahanstrom

Cheezy days

Nu när kvalborg, valborg och finalborg står inför dörren kommer det sannerligen ätas en och en annan pizza och hamburgare (och kanske kebab? ;)) i några dagar. Om man då känner för ett minst lika gott, men ett lite hälsosammare, alternativ vill jag hänvisa er till dessa godingar jag bakade och gjorde under förra maj månad! Brödet är en lyxigare variant på hamburgerbröd och tillför mycket mer till rätten än vanliga köpta. Sedan kan man självklart ta det man själv gillar att ha i, i denna är det kyckling och halloumi. Likaså med pizzan, toppa med vad du känner för! Kommer antagligen vara a looot of cheese. Pussar!

Recept mandelbottenpizza:

2 ägg

2 msk vatten

1,5 dl mandelmjöl

2 tsk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1 msk smulad oregano

en nypa örtsalt

- Vispa ägg fluffigt, tillsätt vatten och blanda. Blanda ihop de torra ingridienserna i en skål, häll i det till äggsmeten ich rör runt. Låt svälla i 5 minuter. Ha ut smeten med hjälp av en slickepott eller händerna på ett bakplåtspapper i lämplig storlek. Förgrädda på 200 grader i sju minuter, ta ut och ha på den topping du vill innan du gräddar i ungefär 10 minuter. Ha gärna undervärme om ni har en plåt eller varmluft med undervärme ifall ni har flera.

 Recept hamburgerbröd:

1,5 dl mjölk

20 g jäst

2 dl fullkornsdinkelmjöl

3 dl siktat dinkelmjöl

½ tsk salt

2 msk olivolja

1 msk agavesirap

- Värm mjölken fingervarm. Smula ner jästen och rör om. Tillsätt alla andra ingridienser och blanda om till en deg. Låt jäsa i 30 minuter under duk. Ta fram degen och forma till 4 bröd. Ha upp på en plåt och låt jäsa 30 minuter till under duk. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.

 

29 april

Hello bitches. Är ni taggade inför imorgon? Själv är jag mest sugen på brunchen hehehe, så gott. Och åh fyllematen <3 Känner mig ganska slut i kroppen och har mycket saker att fixa, därför hoppar jag kvalborgsfirandet idag. Min sista energi togs ut på träningspasset nyss vilket var så värt. Hoppas att mammsi kommer hem snart så att vi kan börja trixa lite. Om jag lyckas ta mig från tv:n och Gilbert Grape som jag råkade fastna framför vill säga. One of the best movies ever. Leo babe. Byee

 

Feeling it

När man kan sitta ute i solen i endast bikini och äta vegetarisk fullkornslasagne (dränkt i steviaketchup) med ruccolasallad och perfekt krispiga körsbärstomater är livet bra. Mycket bra. 

28 april

Oj vad onoppade och oifyllda ögonbrynen var såg jag nu.

Åkte till ekonomicenter och jobbade efter skolan. Det är så lugnt och harmoniskt där, älskar det. Mer avkopplande att vara där än att sitta hemma haha. För nuläget sitter jag och panikar över vad jag ska ha på mig på torsdag pga. har inget, samt försöker lära mig mitt nationella tal i svenska. Plus massa andra saker. Måste återgå, puss 

Deliciousness

Ps. I love you

Spring times

Tjenixen. Sorry för frånvaron. Åkte och färgade håret blont (JA DET GICK!!) efter skolan i två timmar (obs bilden är från imorse). Såsåså nöjd. Även vädldigt tillfredsställd med resten av dagen eftersom jag började klockan tolv. Hann både sola ute i trädgården i en och en halvtimme med valleb listan i öronen och kunde käka en lååång frulle. Jäklar vad mycket fräknar jag får så fort jag är ute i solen haha. 

Kvällen har gått åt till sommarplanerande och atm håller jag på att förbereda mig menalt inför ja, allt. xoxo

(Ps. Det blir mycket duckface nu pga knappt något smink = går ej att vara seriös)

Färskpotatissallad och ugnsbakad lax

Mmm, det är är sommar för mig. Färskpotatissallad och ugnsbakad (eller grillad) hel laxfilé som är sådär perfekt tillagad så att den smälter i munnen. Finns inget godare. Denna potatissallad var superfräsch och supergod som ni verkligen borde testa! 

Den är gjord på bladspenat, avokado, linser, salladslök, kokt färskpotatis, nymald svartpeppar, havssalt och slungat i en dressing på mangobalsamico och olivolja. Pussar

Berry heaven

Summer feelings huh? Bär i överskott - det enda rätta. I vänstra skålen: laktosfri yoghurt, havreringar, hallon och blåbär. I den högra  har jag hallon, blåbär och grönt äpple. Till det en kopp grönt detox te. 

Tränade imorse och sen dess har jag suttit ute i solen, pluggat och käkat bär, Ska försöka övertala familjen att äta middag ute ikväll. Kisses!

Yesterdays dinner

Två favoriter från gårdagens middag! Förrutom detta hade vi som försnacks: chilinötter, lantchips och chévretoast. Förrätt: jordärtskockssoppa. Varmrätt: vegetarisk lasagne, denna sallad, körsbärstomater och surdegsbaguette. Och efterrätten var såklart denna vit chokladmousse!

Ruccola- och parmesansallad:

Ruccola

Balsamico

Pinjenötter

Hyvlad parmesan

Olivolja

Crema di Balsamico

- Blanda ca två påsar ruccola med balsamico. Ha upp på ett stort fat. Strö över en massa pinjenötter och hyvla över lite av en fin parmesanost. Ringla över olivolja och crema di balsamico på toppen!

 

Sockerfri yoghurt och vit chokladmousse 3-4 port:

1 dl vispgrädde

100 g sockerfri vit choklad från cavalier

1 dl turkisk/ grekisk yoghurt

Frysta hallon

Passionsfrukt och färska bär till garnering

Ev. Krossad maräng

- Vispa grädden. Smält chokladen över vattenbad. Rör ner chokladen och yoghurten i den vispade grädden. Blanda jämnt. Rör i slutet ner lite frysta hallon. Fördela i 4 glas och låt stå i kylen i minst en timme. När ni tar ut de dekorerar ni med minst 1 passionsfrukt (köttet) per glas och mycket färska blåbär och hallon. Vill man kan man även ha krossad maräng på ca 3 per glas, men jag valde att inte ha det på min (way too sweet). Jag körde även med laktosfri yoghurt och sojagrädde i mitt glas. 

Make up

Det här är sminket jag kom hem med från stan efter mycket testande och mååånga timmar. Vill verkligen tipsa om foundationen från YSL ifall man inte vill ha mycket täckning och letar efter lyster! Känns superfräsch på och som sagt, är absolut inte tung. Den heter Le Teint Touche Éclat. De andra produkterna är en stor puderborste från clinique, solpuderkit från bareMinerals och primer från Smashbox. Xox

Lördag

Efter träningspasset hoppade jag in och solade lite hehe. Vill verkligen behålla färgen till studenten. Sedan cyklade jag (med världens träningsvärk i benen) till stan och mötte upp mamma där. Hittade en superfin klänning och mycket sminkprodukter som jag verkligen hoppas blir bra nu! Att shoppa smink är kult. Tog en lunchpaus på MoeJoe's och då kom även hannis. Älskar deras räksallad! Ikväll ska vi ha besök så den här eftermiddagen ska vi förbereda inför det (jag står för efterrätten) och även lite plugg ska jag hinna med. Pussar!

Lördag 25 april

Frulls. Granny Smith äpple, granatäppelkärnor, apelsin, mjölk med fullkornshavreringar (SÅ GOTT) och grönt te. Nu off to träning. Puss, ha en fin dag!

 

The Fifth Watches

Jag har aldrig riktigt tyckt om klockor och har inte haft någon i min ägo sen kanske....åttan? Är mer en armbandstjej om man säger så.  Men modellen från The Fifth Watches tycker jag är riktigt fin och ett plus är att färgen ni ser på bilden skulle gå helt perfekt till mina chloé ballerinor. Därför funderar jag på att kanske önska mig denna klocka! På deras sida har de fler fina färger, ta en titt vet jag! Thefifthwatches.com 

Peace

Var precis iväg och tränade och blir så glad av det. Finns inget bättre sätt att koppla av i vardagen tycker jag! Ikväll ska jag jobba, men som tur är blir det inte mycket mer av det i helgen. Istället tänker jag lägga fokus på plugg och fixande inför valborg, skivorna och studenten. ÄNTLIGEN kommit på vad jag ska klä ut mig till på min egen skiva! Imorgon hinner jag nog ner på stan för att leta lite kläder till det. Hihihi så kul. Pussar

Eat your greens

Mmmmm denna middag var superb. Testade på att göra ett mos av färsk broccoli och morötter och herregud vad gott det blev??? Helt galet. Ett perfekt tillbehör till fetaostbiffar. Yummiiii. Ett mycket roligare sätt än att servera med potatismos. Eat your greens. 

Broccoli- och morotssmos 4 portioner:

4 färska boccoliknippen

3 stora morötter

0,5 dl havregrädde

Havssalt

Svartpeppar

-Skär broccolin och morötterna i bitar och koka sedan tills dem blir mjuka (ca 12 minuter). Mixa tills det är hyffsat slätt, kan behöva göras i omgångar. Häll i havregrädde till önskad konsistens och krydda sedan med havssalt och svartpeppar efter smak. Enjoy!

Torsdag

Idag efter skolan träffade jag kells och argus på Stationen för att prata om vår sommarplanering över en fika. Ser ut som att det kommer bli en party trip till inget mindre än Ibiza. Wii! Hoppas det kommer gå att få till. Annars är det mest planering över valborg och maj månad som gäller. Puss♥

Halloumi- och granatäppelsallad

Skola, tränat, gått på stan. Så har min dag sett ut. Dessvärre hittade jag inte det jag letade efter och ingen frisörtid tills på lördag fanns det heller. Såg mitt hår i spegeln idag and I hate it. Funderar på att vara drastisk och åka till stockholm då för att fixa håret och prova ut smink när man ändå är där.  

I alla fall gjorde jag den här goda och enkla salladen till middag. Den bestod av: Ruccola, spenatblad, sesampanerad halloumi, granatäppelkärnor, torrostade pumpakärnor och över ringlade jag lite balsamico. Till det åt jag rostat rågbröd med kalkon och avokado. Simply the best. Nu måste jag hinna med en massa annat innan jag lägger mig. Hugs

Dining in the sun

Bondsallad (minus dressing och grillade grönsaker = drömgod enligt mig) och Sara fögyllde denna kväll hundra gånger om. Love. Resterande delen av kvällen tillbringade jag framför datorn fram tills nu för att skriva klart mitt np tal i svenska. Tror att jag lyckades. Godnatt babes

21 April

Nu: plugg Snart: träffa saris på stationer för en catch up. 

 

+-+-+-+-+-+-+-+-+-+