juliahanstrom

How to...

                                        

 

.. get the look. Från vänster: Dolce & Gabbana, Lindex, Nelly, Zara och Michael Kors

Fått en hang-up på armbågslånga fingervantar, svarta mockakjolar och cape-ponchos. Blir nog en shoppingtur till Stockholm på Lördag. xx

 

Lunch w. mormor och morfar

Helt slut efter helgens jobb och vaknade way too early idag av att klockan ringde. Sprang upp och slängde i mig frukost innan jag cyklade iväg till akademiska där jag (trodde att jag) hade en tid idag. Visade sig istället vara imorgon och hade alltså stressat och cyklat maraton helt i onödan. Surt.

Åkte ner till stan istället och mötte upp mormor och morfar för en lunch på cupido och tittande i affärer. Mysis. Hängt med de och diskuterat världen samt gått promenader resten av dagen och nu ska jag ta tag i saker jag BORDE ha gjort idag. Cio!

 

Mini Brunch

Jobbade 9,5 timmar igår vilket tog upp hela dagen och kvällen hehe. Samma gäller idag..... Äter brunch atm bestående av dinkelsurdegsmackor med jeezly ost, spenat och tomat, laktosfri fil med hemmagjord granola och färska blåbär, och till det ekologiskt rött te. Allt för att orka med passet. Hoppas ni får en roligare dag än min! Kisses & hugs

 

Bovetepannkakor till frukost

När man jobbat till sent på natten och vaknar sent är det mer än okej att göra en pannaksfrulle/brunch. Hoppade över att laga det till middag igårkväll så suget satt kvar. Perfekt start på denna fredag! Till pannkakorna hade jag min blåbärchiasylt (här) och droppade på lite extra ekologisk lönnsirap. Gjorde pannkakorna på bovetemjöl vilket är mitt favoritmjöl att änvända när jag ska göra glutenfria. Annars är fullkornsdinkelmjöl riktigt gott och enkelt att använda! 

Recept 1-2 portioner Bovetepannkakor (beroende på hur hungrig du är):

1,5 ägg

3 dl valfri mjölk

1,25 dl bovetemjöl

lite salt

Kokosolja att steka i

- Vispa ihop äggen med hälften av mjölken. Tillsätt bovetemjöl och salt och rör tills smeten är utan klumpar. Blanda ner resten av mjölken. Stek i smakfri kokosolja. 

 

Matcha Latte

Gick ner till stan med Kellie och satte oss på Waynes där jag testade deras Matcha Latte på soyamjölk. Den var exakt som jag minns den från London, helt i min stil. Man kan sitta och smutta på den länge. Efter det gick vi runt i lite affärer utan att handla något, men älskar att få inspiration inför hösten. Vill bara ta på mig varmare kläder (aka höstkläder) nu. Nu ska jag steka lite bovetepannkakor innan jag åker in för att jobba till 02.30.... Puss!

Cozy eve

Myyysis. Vi lagade en kycklingsås på vitlöksolivolja, kyckling, champinjoner, havregrädde, tomatpuré, soltorkade tomater, basilika, salt och peppar, och till det rårislinguine samt balsamico. Hon introducerade mig även till Orange Is The New Black vilket jag nu MÅSTE börja se på. Jättebra ju??

Har redan träningsvärk efter styrkepasset jag körde i eftermiddags vilket feels so good. Har mycket saker att fundera över atm i och med att jag fått en massa käppar i hjulet vad gäller denna höst. Åhhhh. Får sova på saken och förhoppningsvis komma fram till något. Kommunens system är så konstigt.  xxx

Autumn is coming

Två mysiga lookar från nathalieschuterman.com. Jag fullkomligen älskar den vänstra outfiten. Man kan nästan känna i luften att det när som helst går in på höstsäsongen nu. You better be well prepared! Nu ska jag åka till cissi för middagslagning och allmänt häng. Ciao!

 

Frukostlunch

Finns det något bättre än när lunchen består av färskt surdegsbröd och allt vad det innebär? Så som fil med hemmagjord müsli och färska bär, goda grönsaker och te till. Frukost fast på lunchtid helt enkelt. Frukostmat är BÄST och vill mer än gärna leva på det varje måltid.

Detta bröd är Gateaus surdegsbröd på 100 % dinkel vilket glutenkänsliga kan äta (dock inte glutenintoleranta), stort tips i alla fall! Sedan jag testade jeezly original (veganost baserad på kokosolja) har jag inte kunnat byta tillbaka till vanlig pga SÅ JÄKLA GOD. Kan leva på den. Ha det fint!

Müsli mania

Den ugnsrostade müslin börjar närma sig sitt slut snabbt vilket inte är så konstigt när man inte kan äta så mycket annat. Plus att den är jäkligt god. Gjorde därför en ny sats alldeles nyss! Utgick från DETTA recept men la bl.a. till quinoapuffar och gjorde i en större mängd.

Receptet blev då såhär: 4 dl boveteflingor, 2 dl quinoapuffar, 2 dl pumpakärnor, 2 dl solroskärnor, 2 dl sesamfrön, ½ dl chiafrön, 2 dl grovhackade pekannötter och hasselnötter, 1 tsk vaniljpulver  ½ dl kokosolja, ½ dl lönnsirap och ½-1 dl vatten. Blanda och grädda på 175 grader i 15-30 minuter. Rör om kontinuerligt och håll koll. 

Comforting bowl

Ni kanske tycker att jag är galen som lagar detta i denna värme, men har man ett sug så har man. I skålen: röd paprika, gul morot, vattenkastanjer, haricot verts, grönkål och kyckling stekt i kokosolja. På med kokosmjölk och kryddor som curry, spiskummin, paprika, kanel, ingefära, vitpeppar, örtsalt osv. Låt allting puttra en stund och krydda ännu mer undertiden. Ät med råris i en skål. 

Fixat bankärenden på förmiddagen och nu tänkte jag ta eftermiddagen till träning och plugg. Kisses

When you're in a bad mood.......

      

....... shop! I know I just did. Godnatt!

Colorful life

Sallad, som den standardlunch den blivit på sommaren, blev vår lunch även idag. Ahh finns inget godare. Denna gång med ugnsbakad lax med örtagårdskrydda, ugnsbakade morötter i lönnsirap/agavesirap/honung, grönsallad, majspasta, gula tomater, plommontomater, gurka, valnötter och crema di balsamico. Smula över chévre för den ultimata rätten. Nu ska jag träna, ciao!

Dinner

Köpte en förpackning med glutenfria tortillabröd för ett tag sen. Testat de "vanliga" glutenfria tortillas som ofta finns i affärer vilka är väldigt olika mot vanliga. Dessa däremot var supergoda och fräscha! Varje förpackning innehåller 6 stycken som är gjorda på pretty good ingridienser. Tips!

Testade både bröder och ett nytt, supergott recept till middagen igår. Wow så gott. Try it!

Lins- och fåroströra i Tortilla, 6 st:

6 st tortillabröd, exempelvis fullkornstortilla eller dessa jag använde

250 g fryst spenat

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 pkt linser (ca 2,5 dl färdigkokta)

2 tsk spiskummin

2 tsk oregano

1 dl strimlade torkade aprikoser/gula russin

250 g fårost

Salt och peppar

Gör såhär: Sätt ugnen på 225 grader. Tina den frysta spenaten och krama ur all saft. Koka 1 dl linser ifall ni inte köper färdigkokta. Hacka gullöken och fräs med olivolja i en stekpanna. Ha ner 3 finhackade vitlöksklyftor och spenaten. Krydda med spiskummin och oregano. Fräs ett par minuter. Tillsätt linser, strimlade torkade aprikoser och 250 gram smulad fårost. Salta och peppra efter smak. Blanda runt. Fördela fyllningen på 6 st tortillas och rulla ihop. Lägg de i en smord form med skarvarna nedåt. Strö över ca 2 dl riven valfri ost. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ät med en stor sallad och förslagsvis tomatsalsa. Enjoy!

 

 

 

Smoothie med nyponpulver och morotsjuice

1 skiva ananas, ½ liten banan, ½ dl frysta hallon, 1 tsk nyponpulver, morotsjuice och mandelmjölk 50/50 till önskad konsistens. 

Jättegod och söt smoothie som förstärks till en hälsoboost med nyponpulver och morotsjuice! Fräsch och svalkande i värmen. Nyponpulver innehåller inte bara 60 gånger mer C-vitamin än citrusfrukter utan är även bra för bl.a. leder, matsmältningen, innehåller livsviktiga mineraler, motverkar urinvägsinfektion, ger fin bränna och lyster i huden, hämmar tumörer, plus hundra saker till. 

xoxo

 

Glutenfritt och proteinrikt bröd med oliver och soltorkad tomat

Recept 1 brödform:

4 ägg

250 g keso

½ dl majsmjöl

½ dl bovetemjöl

½ dl chiafrön

½ dl pumpakärnor

½ dl solrosfrön

½ dl sesamfrön

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

salt

Herbes de Provence (krydda) efter smak, 1- 2 msk kan vara lagom 

Oliver och soltorkade tomater

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och keso lite snabbt. Blanda de torra ingridienserna för sig. Rör ihop och allt. Skär soltorkade tomater i fyra strimlor och oliver i halvor och rör ner i smeten. Häll i allt i en brödform smörjd med kokosolja. Toppa med exempelvis lite mer sesamfrön eller pumpakärnor. Grädda i ugnen 60 minuter, lägg över grillfolie efter ungefär hälften av tiden för att undvika bränd yta. Äts bäst efter en sväng i brödrosten och med lite philadelphia. Njut!

 

Gårkvällen

Igår firades alltså miccis och elvis vilket var superkul!!!! Ett extra grattis till micc som faktiskt fyller 19 idag, happy b-day micc!! Planen för idag är en snabb stanrunda, gå ut på en pw, ett besök på antikrundan, bakning och plugg. Kommer bli lite stressigt, so I have to go. Njut av det fina vädret!! xoxoox

 

 

Eat your greens

Haricot verts, plommontomater, grönkål stekt i kokosolja och citronsaft, morotsmos med muskotnöt och en klick kokosolja, ett paket halloumi stekt tills det blir sådär perfekt. Åh vad jag älskar halloumi. Till detta ett fröknäcke med laktorsfri philadelphia.

Ikväll ska miccis och elvira firas woho! 

xoxo

Glutenfri ugnsrostad müsli

Innan müslin åkte in i ugnen.

Ready to eat! Jag åt det med jordgubbar och blåbär. 

 

Glutenfri ugnsrostad müsli (gör dubbel sats för en hel burk):

3 dl boveteflingor

1 dl pumpafrön

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

1 dl grovhackade hasselnötter

1 dl grovhackade valnötter

1/4 dl kokosolja

1/4 dl lönnsirap/agavesirap/honung

½ tsk vaniljpulver

Russin/hackade dadlar/ torkade och hackade fikon att blanda i efter ugnsrostning

Gör såhär:  Sätt ugnen på 175 grader. Blanda allt på en plåt tills det blir lite klumpigt. Grädda i 15-20 minuter. Rör om var 5e minut så att inte ytan bränns. Håll koll. Ta ut och blanda ner valfria torkade frukter. Toppa gärna med färska bär eller banan vid servering!

 

Ps. Krydda gärna med kanel/kardemumma/ingefära efter vad ni gillar.

Världens godaste chiasylt med blåbär och vanilj

(Ignorera min superjättefula skrivstil)

Köpte med mig ett paket uppländska blåbär (från ulva) igår på affären för att kunna få ihop en chiasylt av idag! Och jäklar vad god den blev, min nya favoritsylt helt klart! Ni måste prova! Funkar lika bra till pannkakan, gröten, filen, smoothien och allt vad din fantasi kommer på. Mums!

Recept Chiasylt med blåbär och vanilj:

3 dl blåbär (färska eller frusna) jag hade uppländska färska

2 msk chiafrön

2 tsk agavesirap/honung/lönnsirap

1 tsk citronsaft

1 krm vaniljpulver

- Mät upp blåbären och kör lite snabbt till önskad konsistens i en mixer (alternativt att ni mosar de själva för mer bitar i). Rör ner övriga ingridienser och blanda runt. Smaka av för att få din bästa blandning. NJUT! 

Ps. Testa att smaksätta den med kanel, kardemumma, lakritspulver eller annat du gillar!

Lax med broccoli- och morotsmos

Dagens lunch bestod av lax kryddad med vitpeppar och havssalt med chili, en sallad på grönkål och plommotomater, broccoli- och morotsmos (koka upp broccoli och morötter i bitar var för sig tills dem är mjuka. Ha i det i mixer, krydda med vitpeppar, örtsalt och muskotnöt efter smak. Mixa!), en klick keso och pumpafrön/sesamfrön strösslat över. Näringsrikt och framförallt GOTT.

Eftersom att jag inte får äta blomkål atm så bytte jag ut det annars asgoda blomkålsmoset till ett minst lika gott mos på broccoli och morötter! Det som gör allt mos så jäkla gott är utan tvekan muskotnöt som krydda. Mmmm. Imorse körde jag benstyrka och gick ut på en pw innan jag placerade mig ute i solen tillsammans med UNT. I eftermiddag kommer saris hit. Cozzz. Pussar!