juliahanstrom

Chokladkola!

Lördag och har tro det eller ej, stått i köket fram till nu. Chokladkola och en ny sats pepparkaksmuffins har jag bakat inför kvällen! Damn vad gott det är. Både julkola med chokladsmak och mjuk pepparkaka är något min mormor brukar baka, så varje gång jag gör dessa får jag flashback till alla julaftonsdagar. Dessa är lika goda men innehåller mer näringsrika ingredienser och är gluten- och laktosfria. Ni hinner göra detta innan julafton, promise! Enjoyyyy

Ckokladkola:

115 g smakfri kokosolja (ca 1,25 dl)

1,5 dl kokossocker

0,5 dl agavesirap

2 msk kakaopulver (raw eller ekologiskt gärna)

2 nypor vaniljpulver

0,75 dl kokosmjölk, endast den tjocka delen högst upp

1 nypa salt

Gör såhär:

Smält kokosoljan i en stor kastrull, jag använder teflon. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt puttra under omrörning i 25-40 minuter något sådant. Gör kultestet i ett glas kallt vatten när ni tycker att den ser färdig ut. Häll smeten på ett bakplåtspapper i en lagom stor form (inte jättestor). Låt stelna. Klipp till lagom storlekar, som ni ser på bilderna uppe gjorde jag först kvadrater och sedan delade jag dem på mitten för att enkelt kunna vira bakplåtspapper runt. Förvara i kylskåp, gott att ta fram lite innan servering!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas