juliahanstrom

Fast food

Hellohello. Min kropp mår inte alls bra, i ena sekunden gör halsen ont, i nästa örat och sen kommer huvudvärken. På det härligt täppt också. Men jobbade i alla fall nu på kvällen och denna fick följa med mig hem därifrån. Snabbmat doesn't need to be unhealthy. Detta är alltså Max delifresh kycklingburgare med GI-bröd istället för det vanliga och utan dressing (tillsatte steviaketchup här hemma istället). Till det minimorötter (favourite since 96') och ramlösa granatäpple. Nyttigt men framförallt crazyyyy good! 

Nu ska jag försöka sova bort förkylningen + äta massa ipren för imorgon ska jag äta brunch på gillet med familjen och mormor och morfar. Mysigt!

Pussar

Glutenfria tortillabröd- Recept!

Jag säger bara WOW. Detta var det bästa brödet jag någonsin gjort helt klart. Blev helt sjukt positivt överraskad och kommer inte kunna hålla mig från att baka dessa ca en gång i veckan (isch) framöver. Bra ingridienser ger en bra kolhydratkälla också. Ni MÅSTE testa! Såklart kan ni fylla den med vad ni gillar, eller varför inte använda den som en vanlig frukostmacka? Funkar även att göra pizza på. Tillsätt passande kryddor för en indisk rätt funkar.  Mums!

 

Glutenfria tortillabröd (ca 6 st medium):

200 g vatten

15 g fiberhusk

½ tsk bakpulver

1/4 tsk salt

50 g bovetemjöl (funkar även med rismjöl)

50 g  majsmjöl

- Blanda alla ingridienser snabbt till en jämn smet och låt svälla i 15 minuter. Dela degen i 5-6 bitar (beroende på hur stor stekpanna du använder) och kavla ut tunnt på bakbord mjölat med majsmjöl. Storleken ska alltså vara som din stekpanna. Stek bröden några minuter på varje sida på hög värme i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Lägg de färdiga tortillabröden på en tallrik med bakduk över så håller de värmen. NJUT! 

 

Jag fyllde de med: En klick hummus utsmetat på botten, blandsallad, tomat, riven morot och halloumi.

Inspiration från glutenfriagodsaker.blogspot.se med lite ändringar. 

Falafel- och halloumirulle

Medan resten av familjen körde på pizza från il forno så var jag så himla sugen på falafel och valde det istället (från Dr Falafel). Denna var det GODASTE JAG NÅGONSIN ÄTIT. Seriöst en rulle med sesampasta, tunnbröd, sallad, tomat, falafel och halloumi = munorgasm. Ikväll ska jag kurera upp min hals och ta det lugnt framför let's dance. Sova tidigt blir det också. Ha en superfin fredagkväll!

Glutenfree bread

Detta tar överlägset förstaplatsen i glutenfria bröd jag har smakat! Mums! Hittade det på willys idag och är en nyhet från Dafgårds. Gjord på en surdeg av bovete och ris. Riktigt saftigt och luftigt, inte alls som andra glutenfria bröd. Fanns både detta "fröbröd" och ett till "müslibröd". Try it out vet jag! Brukar ni ofta få ont i magen efter att ni ätit mycket gluten så ta ett par veckor med detta bröd och glutenfri pasta och se om det blir bättre. Jag har varken laktos eller gluten men föredrar glutenfritt ändå. xoxo

Torsdag

Fullkornstoast med kalkon och 17 %  ost, äpple m. jordnötssmör, blåbärskvarg (tips, nyhet utan socker!!) och detoxande te

Nu har jag laddat upp med detta ovan och är redo för ett femtimmars jobbpass. Kyssar!

/Onsdag/

 

 

Feeling sick

Idag efter träningen kände jag av min hals lite så gjorde denna mirakeldryck jag alltid brukar göra när det känns som att jag kan bli sjuk. Varmt vatten, ingefärsbitar, citronskivor och citronhonung. För mig som inte gillar honungssmaken brukar ändå citronhonungen funka. Håller tummarna för att detta ska förebygga framtida sjuktider, do NOT have time for that now!

Annars så är jag HAPPY för att jag har skrivit mitt naturprov idag. Ikväll tänker jag fira det på något sätt. Allt är värt att fira nuföriden för att hålla hoppet uppe. Byee!

Pre-Oscar Dinner

If she is the most beautiful woman in the world? Ja men det tror jag faktiskt. Hon rockar verkligen sin nya frisyr. Kläderna och väskan från chanel förstör ju inte direkt heller om man säger så. Dessa bilder får en att längta till sommaren, solen och ljusare hårtider. Godnatt!

 

Evening

                                                                                                

Mitt favvobröd sviker aldrig. Mums. Passar att äta som det är, som ett tillbehör till soppa eller varför inte som ett hamburgerbröd till burgare? Definitely mammas favoritbröd också hihi. 

Pluggar det sista inför morgondagens naturprov (good news, betyget kommer bara synas ifall det är en behörighet till en högskola eftersom det är uttökad kurs) och hoppas på det bästa. Natur har aldrig varit min starka sida. Pussar ♥

Here's the recipe för er som glömt: 

1 dl havremjöl (havregryn mixat till mjöl)

1 tsk bakpulver

1 äggvita

0,5 dl kvarg

- Blanda torra ingridienser och blanda sedan i resten. Grädda på 200 grader i 17-20 minuter. Ha i torkad frukt/nötter/frön ifall ni vill och toppa med vad ni vill. Vi brukar ha i lite valnötsbitar vilket blir smaskens!

 

24 Februari

Car selfie

Ahhhhhhh är så stressad över ca allt i mitt liv just nu. Usch. Vill bara klara mig igenom det här läsåret. Det är det mitt fokus får ligga på nu. Grattis till Kalla som utklassade resten (vi fick se under lektion hehe). Svängde förbi gränby med hanna och mamma efter skolan och köpte på mig ett par bootcut jeans. Bo(o)ta ångest med shopping? Absolut. Tänker ta och koppa av ikväll efter plugget med lite nybakat bröd som jag ska göra snart. Behövs. Behöver sova ett x-antal timmar också. Later!

Vegetarisk fullkornslasagne

Vanlig lasagne är gott i all sin charm men denna tycker jag nästan slår den ursprungliga. Med mycket smak och fräschhet måste jag bara tipsa om den! Vi åt det här till middag igår eftersom det tar lite tid att laga (läs att hacka alla grönsaker). Men det är värt det så testa vet jag för att få in en god vegetarisk middag och variation till den vanliga lasagnen!

2 morötter, skalade och skuren i strimlor (inte för tunnt)

2 zucchini, skalade och hackade i bitar

1 gullök

2 vitlöksklyftor, rivna

0,5 st chilifrukt, röd

4 msk olivolja

1 burk krossade tomater

2 tsk salt

1 dl havregrädde

Blad från en halv kruka basilika, hackat

250 g fryst bladspenat, upptinad och avrunnen

200 g fetaost

Fullkornslasagneplattor ca 10 st

Lite mager riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Fräs morötter, zucchini, gul lök, vitlök och chili i olivolja några minuterTillsätt tomaterna, havregrädde, salt och svartpeppar. Låt puttra på svag värme 10 minuter.Tillsätt basilikablad. Smaka av. Ha ner 1/3 av tomatsåsen i botten av ugnsformen. Fördela därefter jämt halva mängden spenat och 75 g  smulad fetaost. Ha på fullkornslasagneplattor. Fördela ännu en 1/3 av såsen över lasagneplattorna och upprepa proceduren med spenaten och fetosten. Täck med ett till lager lasagneplattor. Ha över den resterande tredjedelen av tomatsåsen och toppa med 50 g smulad fetaost samt lite riven ost. Grädda i 225 grader ca 25 minuter.

 

PS! Vi brukar göra halva vegetarisk och halva med kyckling (pappa vill ha sitt kött haha) så vill ni också inte ha helvegetarisk så lägg till kyckling över spenat- och fetostlagren. Blir supergott det med!!!!! 

 

 

 

Miniriskakor med mörkchoklad

Nej men kolla vilket underbart snacks som kommit ut i butik? Miniriskakor på råris och majs, doppade i choklad. Perfekt som vardagslyx eller helgmys! Köpte med mig ett paket till tågresan mot köpenhamn och oj vad goda de var! Finns även med bara salt och ingen choklad för er som gillad det mer. xox

23 Februari

Hellu. Sitter och fikar lite med naturboken i högsta hugg. Blev för lite plugg av det på sportlovet nämligen. Men men. Det är väl ungefär så min kväll kommer att se ut och det är tur att jag tränade nu efter skolan så att jag har lite engergi för resten. Juste måste tipsa om den svenska serien jordskott som går ikväll på svt1, första avsnittet var förra måndagen så kolla på det innan! Så sjukt bra gjord för att vara svensk serie.

På tallriken: Omellett på 1 ägg + 1 äggvita (mixat) stekt i kokosolja och kryddat med örtsalt + mellanmalen svartpeppar. Toppat med en kalkonskiva, tomatskivor och salladsblad. Detoxte och drickkvarg till det. 

Last few days

 

Hejsan! Har haft det SÅ bra i köpenhamn med mina girls. Vi har hunnit med myskvällar, goa frukostar, running sushi (love it), shopping och såklart lite partyy. Why can't it be more like this in sweden. I alla fall får bilderna tala mer för det. Slutade dok på det sämsta sättet när SJ (ja vem annars) råkade göra så det blev 4 timmar försenat med tågen och man var tvungen att stå i snöoväder i mjölby i över en timme. Aldrig frysit så mycket.Men hem kom jag! Känner mig inte så redo för en skolvecka nu, men med bara tre veckor kvar innan praktik och sen Egypten så klarar jag mig nog. Pussar! (ps. mitt google chrome funkar fortfarande inte därav så jobbigt att skriva här),

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Off we go

Sitter på tåget mot Stockholm atm och väl där byter jag till tåget som går till Köpenhamn! So much snacks med mig så det här klarar jag nog av. Ha en superfin helg, pusspusspuss

Världens godaste biffar

Faktiskt denna rätt jag lagade i nian på hemkunskapen och kirrade ett MVG haha. Åt det riktigt ofta förut, men var länge sen nu så då blir det ju lite extra gott. När man väl ska äta kött ska det väl vara något smarrigt liksom. Funkar ibland. Recept nedanför!

4 portioner.
400 g köttfärs (vi tar alltid lokalproducerad)
1,5 msk potatismjöl
1 dl valfri mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 st soltorkade tomater i olja
2,5 dl havregrädde
2 msk tomatpuré
1/2 tsk salvia (tar alltid mer än det ska vara så smaka av)
Salt och peppar

- Blanda färsen med potatismjöl, mjölk, salt och peppar. Forma till biffar och stek i olja ca 3 minuter på varje sida. Ta upp biffarna och gör ren pannan. Hacka soltorkade tomaterna. Blanda havregrädde, tomatpuré och soltorkade tomater i stekpannan. Lägg i biffarna. Smaka av md salvia, salt och peppar och låt puttra i ca 2 minuter.

Ät med tagliatelle (eller som jag- spaghetti gjord på fullkornsrismjöl) samt en sallad.

 

 

 

 

Onsdag

Onsdagens andra halva bestod av pluggande, packande och till sist en myskväll med Aramis och kells. Frukttallrik, lite protein och en komedi på det så. Åt en nostalgisk middag också som jag kan lägga ut efter det här! Efter det sleep mode, ska upp halv sju imorgon. Ser i alla fram emot cupidosallad som lunch. Pussar!

Shrimp Salad

Hello! Har en riktigt bra dag idag! Åt frulle innan jag körde ett helkroppspass på Friskis vilket var så skönt. Sen solade jag en kortis (i medicinskt syfte faktiskt hehe), för vet äntligen vad det var för reaktion jag fick. Efter ett x-antal doktorsbesök så har jag rätt krämer och tabletter mot att jag tydligen är känslig mot torrheten i luften på vintern(?). Sen fortsatte jag mot stan och köpte lite saker jag ska ta med mig till Köpenhamn imorgon.

Nu har jag precis käkat världens godaste lunch som ni kan se ovanför bestående av: sallad, avokado, gula tomater, cantaloupemelon, krämig fetaost, räkor, citron, dillolja (fryst dill+olivolja+citronsaft), extra dill till toppingen och valnötsbröd från forsa hembageri. All time favourite.

Dagen

Har haft världens mysigaste dag i Enköping med Hanna, mormor och morfar. Åt lunch på café magnifik bestående av linssoppa och vitlöksbröd, sedan gick vi runt lite på stan innan vi gjorde fruktsallad hemma hos dem. They know me. Ikväll ska jag jobba och nu innan få plugg gjort. Puss

Woke up like this

/vaniljkvarg (visade sig vara supergod)/äpple/råriskaka/chaite/

Vaknade upp helt illamående idag. Vet inte varför och känslan är ca den värsta som finns. Hade tänkt träna men det får strykas över. Hoppas hoppas jag blir bättre snart för Hanna och jag har en inplanerad lunch och fika med mormor och morfar! Hoppas ni mår bättre än mig, pussar