juliahanstrom

Pumpa, chévre och fikonssallad med linser

Hej!!! Åt precis den godaste salladen jag (antagligen) någonsin ätit i mitt liv. YUMMY. Ni måste testa, den har allt man vill ha i en sallad. Goda och fräscha smaker samtidigt som den är riktigt mättande. Receptet kommer från kokboken Hej Fredag. Snälla testa och ni kommer falla för både pumpa och linser.

 

Recept 4 portioner:

1,5 butternut squash-pumpa

olivolja

1.5 dl puylinser

75 g ruccola

150 g chévre (ta den krämiga varianten)

3 färska fikon

flingsalt och nymald svartpeppar

 

Apelsinvinägrett

1 msk finhackad schalottenlök

½ dl pressad ekologisk blodapelsin (funkar även med vanlig apelsin)

1 dl olivolja

1 krm salt

Till servering: Surdegsbröd med exempelvis god olivolja och flingsalt på

 

Gör såhär: Vispa ihop alla ingridienser till vinägretten och ställ åt sidan. Sät ugnen på 225 grader. Koka linserna efter instruktionerna på förpackningen. Dela pumporna i centimetertjocka skivor tvärsöver, skär bort skalet. Lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt med lite olivolja på. Rosta i ugnen tills de får färg ca 15 minuter. Salta och peppra. Låt linserna rinna av. Dressa linserna och ruccolan var för sig med lite av vinägretten och sprid ut ruccolan på ett stort fat. Salta lite lätt. Strö över linserna, lägg på pumpan, smula över osten och garnera med fikon i klyftor och oliverna. Dra något varv med pepparkvarnen. Servera resten av vinägretten på sidan av så att man kan ta mer själv ifall man vill.

Ät med nybakat surdegsbröd, själv hade jag surdegsbröd på råg med valnötter från forsa med 9 % cream cheese!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas