juliahanstrom

Pepparkaksmuffins med lingon (nyttiga!!!!)

Dessa var WOW!!!!! Det är få bakelser och bröd som är både glutenfria och nyttiga samtidigt som dem är lika goda som originalen. Dessa muffins kan jag dock säga smakar exakt likadant som den pepparkaksbakelse min mormor brukar baka. Pricken över i:et är verkligen att de blir lite "kladdiga" precis överst pga saften från lingonen. MMMMM. Även väldigt enkla att göra!!

Hämtade receptinspiration  från Evelinas Ekologiska , men ändrade om efter eget tycke. 

 

Recept 5 små pepparkaksmuffins, eller 4 större:

1,5 dl mandelmjöl

1/2 dl bovetemjöl

1 dl kokossocker

1/2 tsk bakpulver

2 tsk pepparkakskrydda

1 nypa havssalt

1/3 tsk vanuljpulver

1 ägg

50 g smält, smakfri kokosolja

lingon

 

Gör såhär:  Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Smält 50 g kokosolja i en kastrull och rör sedan ner det tillsammans med ägget i mjölblandningen. Blanda noga. Ta hjälp av en sked och ha ner smeten i muffinsformar. Toppa med så mycket lingon du vill ha (tryck ned dem lite lätt). Grädda mitt i ugnen i 13-20 minuter beroende på storlek, håll koll! Låt svalna och NJUT.

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas