juliahanstrom

HIT och kokoskokt råris

Kokoskokt råris: byt ut vattnet mot kokosmjölk och koka riset sedan som vanligt. Enkel åtgärd, stor skillnad.

Hej alla! Sitter här glad efter ett härligt HIT pass! Det är helt klart mitt favoritpass och även det man helt klart blir svettigast av. Wow! Innan träningen åt jag det ovanför som är galet gott och enkelt. Nästan glömt bort det godaste riset av alla vilket är kokoskokt råris! U have to try it. Ni behöver inte vara kokosgalningar för att älska det.

Atm väntar jag på mitt bröd som är i ugnen, hittade på ett nytt recept så får se hur det blir. Sen TV-time! Kyssar

 

Onsdag

Surdegstoast med pesto, en god ost, kalkon, tomat, spenatblad. Sallad. En rooibuslatte av upphettad mandelmjölk, en tepåse rooibus, kanel, kardemumma, vaniljpulver och agave sirap efter smak. Toppad med lite skummad mjölk och kanel. 

 

Kroppen och tiden strejkar idag, men det gör inget för är ganska glad ändå. Har dock lite bråttom så ni får ha en fin dag!! Pussar

Day in Stockholm w. blondes

Strosade runt i det väldigt (!) fina vädret

Åt en delicious lunch på Riche. Tog en galet god sallad med fårost, grillad nektarin, karamelliserad rödlök, aubergineröra, oliver osv!

Nk firar 100 år!

Höll mitt löfte och shoppade endast lite kläder på Zara. Save money, save money, save money. 

 

Har haft en supermysig dag i Stockholm med elvis och miccis! Perfekt väder och inte alltför mycket folk i butikerna vilket var riktigt skönt. God mat och bra sällskap. What else is needed? Absolut inget. 

Imorgon väntar plugg, HIT och yoga! Woop! xox

Måndag

Vegetarisk måndag: Ugnsrostad sötpotatis, morötter, rotselleri, solrosfrön och krämig fetaost med agave sirap. Toppad med spenat. 

Hej måndag! Vi har kommit in på vecka 40 såg jag när jag tittade till lite snabbt på almenackan. I skolan väntade en alltid på vecka 44 som innebar höslov, BIG TB. I alla fall har jag jobbat på ekonomicenter idag och plöjt igenom lite tidningar. Blir stressad när jag inte hinner läsa dagens tidning  (känner mig utanför samhället då). Alldeles strax ska la familia åka och titta på en kompis lägenhet för unga. Kul att se! Och fika lite. Hört att det vankas dinkelsurdegsbröd...... Kisses!

 

Monday Mood

Paradis

Den plats som toppar min lista på fina resemål i världen är Jardin des Tuileries i Paris. Det går inte riktigt att få fram på bild, men den som har varit där en fin sommardag förstår.

Ser tillbaka på bilder från ställen jag har besökt och förundras över hur fina platser det finns. Just platser är något jag verkligen inspireras av nu och håller på att leta efter nästa resemål. Vill åka någonstans i November/December, antingen en weekend, vecka eller på obestämd tid beroende på hur saker utvecklar sig. Älskar att vara fri.

Nu till verkligheten ----> jobb. Njut av denna söndag buddies. xxx

Lördag och frukosttips

Hello! Gårdagen var väldigt intensiv och busy som avslutades med ett cirkelfyspass. Idag ska jag jobba hela dagen och kvällen. Även morgondagen ser ut så vilket gör att hela helgen bli uppbokad.... Längtar till måndag! 

I alla fall, för er som vill göra en god frukost i helgen tycker jag att ni ska testa dessa! Surdegsbröd med mosad avokado, lite citronsaft, chili flakes, nymalen svartpeppar, örtsalt och chiafrön. Mums!

Ha en fin helg!

 

Ready for winter? ft. Moncler

Mitt första val? En användbar dunväst utan tvekan. Suktat efter en ett tag nu, får ta tag i saken i vår. Godnatt!

Rotfrukts- och kesoplättar med kalkonbacon och lingonchiasylt

Lagade GODASTE middagen när jag kom hem från jobbet. Nope jag överdriver inte. Dessa plättar improviserade jag ihop och kommer nu att göra dem ca en gång i veckan om ingen stoppar mig... which they probably will men ändå. Och kalkonbacon är ju bara SÅ gott!

Rotfrukts- och kesoplättar 2 portioner (ca 9 st):

250 g keso

2 ägg

2 morötter

1 palsternacka

2 msk majsmjöl (eller annat)

örtsalt och vitpeppar

Gör såhär: Skala och riv morötter och palsternacka. Vispa ihop keso och ägg. Krama ur vätska ur de rivna morötterna och palsternackan. Ha ner det i smeten tillsammans med mjölet. Krydda och blanda runt. Stek i kokosolja. 

 

Lingonchiasylt:

3 dl lingon (jag hade frysta och värmde de i mikron)

2 msk chiafrön

1 msk citronsaft

Agave sirap/honung efter smak (lingon är väldigt beska i sig vilket gör att många vill ha väldigt mycket sötning)

1 tsk vaniljpulver

Gör såhär: Rör runt och smaka av tills du blir nöjd. Förvara i en burk i kylen, håller sig ca 1 vecka.

Torsdag och pestopasta delux

Tjenare! Ganska nyss hemkommen från ett cirkelfyspass på friskis. Den lilla energin man har en torsdagmorgon tog slut så lunchen idag fick mest bestå av pasta. Linguini på råris, hemmagjord pesto, spenat, plommontomater, riven parmesan och pinjenötter. Så enkelt och så gott!

Peston är gjord på: färsk basilika (ungefär 1 ½ dl), olivolja (ca 1 dl), pinjenötter (ca 1 dl), vitlök (1-2 klyftor), salt, peppar och citronsaft! 

Nu ska jag åka iväg och jobba på ekonomicenter. Latero!

Afternoon mood

Smoothie på hallonkvarg, morotsjuice, färskpressad apelsinjuice, ananas, blåbär och chiafrön.

 

Onsdag

Tager-vad-man-haver-lunch. Krispig orange paprika, söta plommontomater, fräsch gurka, syrlig clementin, salt halloumi, solrosfrön rostade i agave sirap och krispiga svartkålschips (150 grader, kokosolja, salt och valfri smaksättning -jag hade lite agave sirap- i ca 15-20 min).

 

Hej babes! Idag började jag dagen på SkinCare med en välbehövlig ansiktsbehandling. Känns himla fräscht nu och för första gången är det någon som har lyckats fixa till mina ögonbryn så att de är likadana (!). Jag tycker att det är väldigt värt att lägga lite extra pengar på sådant som man säkert kommer att tacka sig själv för senare i livet, men framförallt nu! 

Skulle jobbat nu efter lunch egentligen, men känner att jag inte riktigt har tid så flyttade fram det till imorgon istället. SKÖNT. Dock är det plugg som gäller hela eftermiddagen (kan råka hända att jag slinter in på någon shoppingsida ibland). Ha en fin onsdag!

Stutterheim

Är kär i Stutterheims raincoats!!!!! Ett jättebra svenskt märke. Dock kostar de därefter, mina favoritmodeller Stockholm och Arholma kostar 1995 respektive 3995. För en regnjacka liksom. Men ändå så fina. Vita och svarta är mina favoriter (passar till allt). Med matchande gummistövlar-> on top.

Kyssar!

 

 

Power hour, jobb och rester i ny tappning

Tjena! Denna dag fick ingen bra start när jag väcktes klockan sju av hantverkare haha. Lyckades somna om någon timme och sedan tog jag mig i kragen och började plugga. Tisdagar blir alltid lite extra rolig med Power Hour på schemat klockan elva, så är ganska nyss hemkommen därifrån! Hard work as always. Om några timmar ska jag åka och jobba tills senare ikväll vilket jag inte alls känner för egentligen....hehe. 

I alla fall, låt oss prata om rester. Hur underbart är inte det? Särskilt i ny tappning, alltså att man utgår från det man har kvar men inte använder samma tillbehör som förra gången. Kul! Denna gång utgick jag från denna pastasås men åt den på en spenatbädd med morotspasta (hyvla morot och låt ligga i kokande vatten några minuter), risnudlar, tomater, chiliflakes, svartpeppar och sedan ringlade jag över lite crema di balsamico. Mums!

 

Ha det fint! xox

 

 

Cruciani och HIT

Hej! Precis hemkommen från ett SVETTIGT friskispass. Testat ännu en favorit- HIT! Så jäkla kul och vilka edorfiner man får efter?!? Helt galet. Tar sig in på förstaplatsen tror jag till och med. När jag kom hem hade mamma köpt med sig surdegsbröd från Gateau i Stockholm som jag slängde (<3) i mig. 

Nog om det! Titta vad som damp ner i brevlådan idag. Ett armband från Cruciani föreställande orkidéer i färgen PerlePink Lurex (med lite silvertrådar i). Jättevackert. Finns så himla många fina och i så himla många färger. Gillar idén om ett armband man kan ha på sig hela tiden. Godnatt!

Vegetarisk måndag- ugnsbakad sötpotatis med linsröra och yoghurt

Måndag = jag står för middagen här hemma = vegetarisk middag. Fick ett sånt himla sug på sötpotatis efter att ha gått igenom Deliciously Ellas bilder på hennes hemsida. Älskar också hennes instagramsida så ifall ni vill bli inspirerad till en enkel veggomiddag börja följ henne där. Detta recept hittade jag dock på själv och måste säga att det blev supergott! Släckte även cravingen för sötpotatis vilket var det viktigaste. Nu ska jag träna, latero!

Ugnsbakad sötpotatis med indisk linsröra, yoghurt, vitlöksfräst sallad och citron (2 port):

2 stora sötpotatisar (eller 3 små)

Olivolja

nymalen svartpeppar, havssalt, paprikapulver

 

1 paket linser

1 finhackad vitlök

lite finhackad lök efter vad ni gillar

1,5 dl kokosmjölk

Citronsaft av 1/4 citron

Curry, spiskummin, gurkmeja, ingefära, vitpeppar, salt efter smak

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba sötpotatisen och skär i klyftor. Blanda med olivolja, havssalt, nymalen svartpeppar och paprikapulver på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter, rör om emellanåt. Fräs lök och vitlök i olja. Häll ner avsköljda linser. Ha på kokosmjölk och krydda efter smak (tog inga mått men använder till störst del curry och spiskummin). Låt det koka ihop till en gryta. Stek spenat och körsbärstomater snabbt i vitlöksolja (eller olivolja med finhackad vitlök). Servera med citronklyftor och grekisk yoghurt!

Svartkålspasta

Lagade godaste veggomiddagen idag med inspiration härifrån. Rårispasta och havregrädde for life. Och vitlök såklart. Efter middagen tog jag en kort pw i mörkret med the weeknd i lurarna och kände att hösten är här. Jag gillar det. Allt är nice förrutom kylan, därför klär man sig lager på lager. Nu ska jag läsa tills jag blir för trött, imorgon väntar en lång pluggdag och ett 90-minuters boxingpass! Godnatt!

Krämig svartkålspasta 4 portioner:

1 huvud svartkål (kan bytas mot grönkål/spenat)

1/2-1 gullök (vad du själv gillar)

5 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

3 dl havregrädde

2 slevar pastavatten

Chiliflakes, sesamfrön, salt och peppar

Plommontomater

Ev. parmesan att toppa med

Spagetti, exempelvis gjord på råris eller fullkorn

- Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja i ca 3 minuter. Koka pasta enlig anvisning (gärna al dente). Hacka svartkål och lägg i bland löken, låt steka ca 5 minuter. Höj värmen och ha i 2 slevar pastavatten och låt koka in. När det är gjort har du i havregrädde, salt och peppar. Häll av pastan och blanda med såsen i en skål. Dekorera med sesamfrön, chiliflakes, tomater och eventuellt parmesanost. 

Guru Happy

Hello! Legat bakis i sängen och sett på Gossip Girl hela dagen fram till ett tag sen då jag följde med mormor och mamma ner på stan. En übersöt mössa fick följa med hem. Tröttheten börjar dock smyga sig på nu igen så tog fram dessa två drycker från kylskåpet för att bli lite piggare. Dessa är från märket Guru Happy och är två ekologiska superfood drinks. 

Den gröna är boostad med vetegräs och har inget tillsatt socker utan innehåller bland annat ekologiskt fruktjuice och vatten.  Den röda innehåller maca extrakt som ger energi (rekommenderas att dricka en sådan per dag). Innehåller bla. blåbär och ekologiskt rårörsocker så väl som ekologiskt fruktjuice. Mmm!

Kisses and hugs

Saturday

Supermysig brunch bestående av en sara, glutenfritt bröd med philadelphia och blåbärssylt, brieost, grönasaker, varmrökt lax osv osv. Dunderstart! Med mer än mätta magar tog vi oss sedan till stan och gick runt tills hon var tvungen att gå och då kom hannis ner. Är det fashion weekend så är det. Köpte ett par örhängen och en tröja från rådhuset och nu hoppas jag på att vinna en av deras mega goodiebags. Heheheh. Ikväll kanske jag ska gå ut, men har inte bestämt mig än. Så svårt.

Kisses and hugs

----> Brunch

Blus och kjol från Zara, Halsband från Tiffany & Company, Örhängen Lily & Rose, Ring Pandora, Skor isabel Marant, Väska Stella McCartney

 

Nu ska jag iväg till Radisson för att lördagsbruncha med Sara! Ha en fin dag! xox